4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Fındıklı'dan petrol tasarrufu önerisi

AK Parti Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, suyun yanı sıra petrolde de tasarruf kampanyası başlatılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Üyesi Mücahit Fındıklı, "Petrolün fiyatı 140 dolara yaklaştı. Daha da artacağı söyleniyor. Cari açığımızın 40 milyar doları petrole gidiyor. Petrolde tasarruf kampanyası başlatılmalı. Mesela, mecbur kalmadıkça özel araçlara binmemeliyiz, toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız. Yakın yerlere yürüyerek gitmeliyiz. Bu tasarruf hem kendi yararımıza hem de ülkenin menfaatinedir" açıklamasını yaptı.

Dünya ülkelerinin bu tür tasarruflara yöneldiğine dikkat çeken Fındıklı, "Dengeler anormal derecede bozluyor. Bozulan dengeler içinde yer almamamız için tasarruflu olmalıyız. Bu konuda Başbakanımız ile görüşüp petrol tasarrufu kampanyası başlatmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada, kuraklıktan dolayı bazı illere yardım yapılmasına ilişkin çalışmalar yapıldığını ancak kararnamenin henüz çıkmadığını aktaran milletvekili Fındıklı, "Malatya'nın da kuraklık yardımından yararlanması için verdiğimiz dosya değerlendiriliyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?