4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Fırat'tan zehir zemberek

Malatya'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP'ye ve Doğan Medya Grubu'na ağır eleştirilerde bulundu. 

Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Akkoza Otel'de basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi. 

Fırat, CHP'ye ve Doğan Medya Grubu'na ağır eleştirilerde bulunduğu basın toplantısında, "Anadolu tabiri ile soğan yemedik, ağzımız kokmuyor. O bakımdan biz açığız. Ama soğan yiyenler çok. Söylediklerimizin hepsinin ispatını yaparız. Hiç merak etmesinler. Her söylediğimizin delili vardır. Baykal'ın bir silahşoru var. Daha doğrusu silahşor değil, bostancıbaşısı var. Biliyorsunuz, Osmanlı padişahlarının kelle kesmekle görevlendirdiği kişilere 'bostancıbaşı' denirdi. Şimdi yeni bir bostancıbaşı var. Adı Kılıçdaroğlu. Bugüne kadar CHP'nin temel prensibi budur ama yalnız muhaliflerine değil, parti içi muhaliflerine de aynı şeyi yaparlar, çekinmezler. İftira kampanyası açmış. Bir gazeteciye, 'Bir eroin meselesi var, onu Dengir Fırat'a sorun' diyor. Ben de ona şunu söylüyorum: Anladığım kadarı ile sen gazetenin başlığını okudun. Ama o altıncı sayfadaki devamını okumadın. Zahmet edip orayı okusaydın Dengir Fırat'ın o şirketten bundan altı ay önce ayrıldığını görürdün. İkinci olarak bu eroinin TIR şoförü ve TIR sahibi tarafından kaçırıldığını ve bu kişilerin yakalanıp mahkum olduğunu okurdun. Böylesine birilerine çamur atma gibi bir zule katılmazdın. Ben şuradan ifade ediyorum. Eğer bu söylediklerini ispat edemezse dünyanın en alçak insanıdır, müfteridir. Ben onun hakkında başka bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü bundan fazlasına değeceğini zannetmiyorum. Benim bostancıbaşılarla uğraşacak halim yok" ifadelerini kaydetti. 

Doğan Medya Grubu'na da yüklenen Fırat, "Basın nasıl silah olarak kullanılıyorsa, şimdi akılları sıra mahkemeleri kullanıp birilerini sindirmek istiyorlar. Ama yanlış kapı çaldılar. Dengir Fırat olarak 1 trilyon değil, 1 katrilyon değil, ne kadar açarlarsa, açmakta serbestler, bu beni korkutmaz. Çünkü ben Türk adaletine inanan bir insanım. Adaletin yerine geleceğine inanıyorum. Onlar da bunu biliyorlar. Çünkü benim söylediğim iddiaların hepsi günlerdir gazete ve televizyonlarda dile getiriliyor" diye konuştu. 

CHP'yi de eleştiren Fırat, "Kendi partisini dolandıran bir siyasi partinin tarihte ilk kez Anayasa Mahkemesi kararı ile CHP olduğu ilan edilmiştir. Açın gerekçeli kararı okuyun, en altından en üstüne kadar bir şekliyle partiyi söğüşlemişler. Bir süre önce genel sekreterlerinin dinlendiği iddiasıyla genel başkanlarının kalkıp bizi suçlaması üzerine benim bir basın toplantım olmuştu. Ben halen onu takip ediyorum. Ben orada şunu söylemiştim, 'Sayın Baykal, eğer bunu ispat edemezsen sen bir müfterisin, iftira atansın ve çok kötü bir suçtur' dedim. Sonra kendilerinin yaptığı araştırma, devletin yaptığı araştırma, mahkemenin yaptığı araştırma gösterdi ki, telefon kullanma kusurlu olan genel sekreterleri telefonunu açık bırakmış. En azından bu millete, bize Sayın Baykal'ın özür mecburiyeti vardır. Aksi takdirde yine ilan ediyorum, müfteridir. Bütün yaptıkları sahtekarlıktır. Bütün söyledikleri de o şeyin içerisine girer. O bakımdan önce özür dilemesini bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.
Türkiye'yi kayıkçı kavgaları ile meşgul etmenin gereksiz olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Türkiye'nin 1 dakika vakit kaybetme lüksü yok" dedi. 

Yaşanan tartışma ve AK Parti aleyhinde yapılmak istenen gelişmeler karşısında kimseye teslim olmayacaklarını belirten Fırat, "Boynumuzu eğip kimseye teslim olmayız. Çünkü devir değişti. Artık bireylerle, şirketlerle, patronlarla devletin ilişkilerinde, devlet üzerinde rant elde etme devri bitmiştir. Altı çizilmiştir, o kitap kapatılmıştır. Dolayısıyla o kitabın yeniden açılacağını bekleyenler varsa yanılıyor. Eğer olsaydı, daha evvelden anlaşırdık, bugün kanka olurduk. Ama öyle bir şey yoktur" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?