30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Fırınlara ramazan denetimi

FIRINLARA RAMAZAN DENETİMİ

Tarım İl Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından fırınlar denetlenerek ekmeklerin gramajları tartılırken, üretim alanlarının da sağlıklı olup olmadığı kontrol edildi.

İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, Malatya Belediyesi Zabıta Müdürü Halil Fırat, Kontrol Şube Müdürü Abdullah Demir, Gıda Kontrolörleri ve Zabıta ekipleri, fırınları ve somun ekmek fabrikalarını denetlediler.

İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, "İlimizde Kontrol Şube Müdürlüğümüzce yapılan denetimler ile ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işyerlerinin, tebliğ hükümlerince ekmeği 300 gram olarak üretmeleri sağlanmıştır. Pide ise bu tebliğ kapsamında değerlendirilmediğinden gramajı Esnaf Odaları tarafından 200 gram olarak belirlenmiş olup; gramaj uygunluk kontrolleri Belediye Başkanlığınca yapılmaktadır. Bu yıl Belediyelerimizle işbirliği içerisinde sıkı bir denetim programı uygulanacaktır. İl Müdürlüğümüz

kontrolörlerince Ramazan ayı boyunca somun ekmek ve pide üreten fabrika ve fırınlarda düzenli ve ani denetimler yapılacaktır. Halkımıza sağlıklı, kaliteli ve tam gramajlı ekmek sunulması sağlanacaktır. Fırıncı esnafımızın da geçmişten gelen özverili çalışmalarını bu Ramazan ayı süresince de devam ettirecek" dedi.

FIRINLARA RAMAZAN DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 15:51:02
Güncelleme :10 Ağustos 2010 Salı 18:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?