6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Firmalara 3 trilyonluk enerji desteği

Malatya Enerji Desteği Komisyonu, enerji desteğinden yararlanmak için başvuruda bulunan firmalardan 20 tanesinin dosyasını onayladı. Daha önceki dönemde ise 21 firmanın dosyası onaylanarak 1 trilyon 372 milyar lira ödeme yapılmıştı.

Teşvik Kanunu kapsamında enerji desteği uygulamasından yararlanacak olan firmaların dosyalarının incelenmesi için kurulan Malatya İl Enerji Desteği Komisyonu, Sanayi ve Ticaret Müdürü Bayram Yumrutepe’nin başkanlığında toplandı.

Yumrutepe, bugün düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, Malatya’da enerji desteği uygulamasından yararlanmak için Mart, Nisan, Mayıs 2004 dönemine ilişkin olarak daha önce 21 firmaya 1 trilyon 372 milyar lira ödeme yapıldığını söyledi.

Yumrutepe, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim dönemine ilişkin olarak ise başvuruda bulunan firmalardan 20 tanesinin dosyasının kararlaştırıldığını ve bu firmalara toplam 3 trilyon 18 milyar lira ödeme yapılması için dosyaların Hazine Müsteşarlığı’na gönderileceğini belirtti.

Sanayi ve Ticaret Müdürü Bayram Yumrutepe, enerji desteği uygulaması ile birlikte istihdamda önemli bir gelişmenin sağlanacağına inandıklarını kaydetti.

Malatya
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 13:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?