4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Futbolculara sakatlık uyarısı

Fizik ve Tedavi Rehabilitasyon (FTR) Uzmanı Dr. Serhan Kurtulmuş, futbolcuların sakatlanmalarının meslek hayatları için risk olduğunu kaydetti.

Bank Asya 1. Lig takımı Malatyaspor'un sağlık konularıyla ilgilenen Malatya Gözde Hastanesi Uzman Doktoru Kurtulmuş, "Sezon öncesi kamp dönemi ve sağlık testlerinde alınan sonuçlara göre, oyuncu profili ortaya çıkıyor. Buna göre antrenman şekli de ortaya çıkarılıyor. Buna karşın, antrenmanlarda da yaşanan sakatlıklar var. Kamp dönemini iyi geçiren oyuncuların sakatlanma oranı biraz daha düşük. Kas yapısı, günlük egzersiz ve kullanılan diyetler sakatlanma faktörüne karşı etkili. Biz ilk etapta oyuncuların eski sakatlılarına göre incelenerek, herhangi bir sıkıntıda tedbirleri alıyoruz. Bu konularda ben de bir Malatyalı olarak burada sakatlık sorunlarının çözülmesi için uğraş veriyorum" dedi.

Gözde Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kenen Kalı'nın Malatyaspor geçici başkanlık görevine getirilmesini de değerlendiren Kurtulmuş, "Mevcut yönetimin Malatyaspor'a çok büyük bir katkısı oldu. Takım küme düşmeden kurutuldu ve iyi bir yerlere geldi. Malatyaspor mutlaka Süper Lig'e çıkmalı. Kenan Kalı ne kadar başkanlıkta kalır bilmiyorum ama Malatyaspor'a büyük katkıları olur. Malatyaspor'a sağlık konusunda bir çok katkıları oldu, bundan sonra da katkıları devam edecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 10:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?