4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Gazeteciler cemiyeti 20. yılını kutluyor

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin 20. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Etkinliklere katılmak üzere Malatya'ya gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengü, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Üntürk, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı
Nazmi Bilgin, Malatya'ya ayrı bir sevgisinin olduğunu belirterek, "Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, hem şehircilik alanında, hem de altyapı alanında Malatya'da çok ciddi gelişmeler var. Malatyalılar sizin gibi bir Belediye Başkanı olduğu için çok şanslılar. Güzel ev sahipliğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ise geniş kapsamlı bir medya eğitim semineri düzenleye bileceklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl kayısı festivaline Türkiye'deki yerleşik yabancı basın mensubu arkadaşları getirdik. Yine böyle daha geniş bir organizasyonumuz olabilir. Genel Müdürlüğümüzün sergi salonunda 'Malatya Başkent Ankara'da' diye bir resim sergisi açabiliriz. İlimizin tanıtımına katkıda bulunabiliriz. Bizim 10 dilde yayınlarımız var. Gelecek sene buna Malatya ile ilgili bilgiler koyabiliriz" diye konuştu. 

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Üntürk de, Malatya'nın tanıtımı noktasında, bundan sonra yapılacak olan etkinliklerde mutlaka yardımcı olacaklarını kaydederek, birlikte bir çok proje yapmaya çalışacaklarını belirtti. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da çok sevinçli ve gururlu olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Akın'a kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Cemal Akın ise toplumdaki olayların basın yoluyla öğrenildiğini, yapılan faaliyetlerin de basın kanalıyla toplumla paylaşıldığını bildirdi. Tanıtımda basın sektörünün çok önemli olduğuna dikkat çeken Akın, "Yerel basının desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Yerel basının, yaygın basının bir mektebi şeklinde düşünüyorum. Malatya Belediyesi olarak, yeterli olmasa da imkanlarımız ölçüsünde yerel basına destek verme gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu çalışmalar neticesinde yarınımız bugünümüzden daha iyi olacaktır" dedi. 

Belediye Başkanı Akın, ziyaret sırasında günün anısına misafirlere kuru kayısı ile Belediye yayınlarından oluşan kitap seti hediye ederken, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek de Başkan Akın'a 'Türkiye' isimli kitap ile CD hediye etti. Öte yandan, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, konuklar onuruna yemek verdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 12:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?