3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Gaziler, KKTC'den mutlu döndü

GAZİLER, YAVRU VATAN'DAN MUTLU DÖNDÜ

Malatya'dan yavru vatana giden Kıbrıs Gazileri mutlu döndü.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi'nin organizesi ve 2. Ordu Komutanlığı'nın temin ettiği askeri uçakla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Malatya'dan giden 40 Gazi mutlu döndü.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, "Derneğimiz üyesi olan ve 1974 yılında Kıbrıs barış harekatına katılan 40 Gazimizle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bir gezi düzenledik. Son derece yararlı bir gezi oldu. 35 yıl önce savaştığımız yerleri görünce oldukça duygulandık" diyerek, Gazilere bu imkanı sağlayan Valilik ve 2. Ordu Komutanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Kıbrıs Gazisi Mahmut Patlak ise, "35 yıl önce savaştığımız Kıbrıs'a gidince oldukça duygulandık. Savaştığımız yerleri 35 yıl sonra görmenin heyecanını yaşadık" ifadelerini kullandı.

Gazi Mehmet Şahin ise, 1974 Kıbrıs barış harekatında savaştıkları yeri 35 yıl sonda tekrar gördüğünde oldukça duygulandığını ifade edip, bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

35 YIL SONRA GÖRDÜĞÜ MEHMETÇİK'İ TANIDI

Bu arada, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, 1974 Kıbrıs barış harekatında paraşütten atladıktan sonra o yılda 18 yaşında olan Fatma Karasalih isimli kadını yıllar sonra görmesi nedeniyle oldukça duygulandığını söyledi. Kıbrıs merkez eski adıyla Fodakos şimdiki adıyla Dağyolu mevkiinde oturan ve Fatma Karasalih'i Dağyolu'nda gördüğünü ifade eden Bayram Akdemir, "2. Ordu Komutanlığımızın sağladığı gezimizde, paraşütten atladığımız bölgeyi gezerken, bir kadına rastladık.

Askerlik döneminde tanıdığım Fatma hanıma rastlayınca ben de, o da çok duygulandık. O günleri andık" ifadelerini kullandı.

GAZİLER, YAVRU VATAN'DAN MUTLU DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 14:09:04
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 18:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?