3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Gazilere büyük yardım

Malatya Valiliği'nin organizesi ile oluşturulan 91 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu, bu kez de Ampute Futbol Takımı ve Muharip Gaziler Derneği için bir proje oluşturarak kendi imkanlarıyla daire aldılar.

Proje çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda Vali Halil İbrahim Daşöz Başkanlığı'nda biraya gelen 91 Bin Dev Öğrenci Kurulu Ampute Futbol Takımına ve Muharip Gaziler Dernek Başkanlığı'na daire alınması konusu görüşüldü. Burada bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, 91 Bin Dev Öğrencilerin bu kez de şehit ve gaziler için büyük bir projeye imza attıklarını belirterek, proje çerçevesinde ev satın aldıklarını söyledi.

Vali Daşöz, "Bilindiği gibi önce Vatan ve Gaziler Derneğimize 60 Bin TL karşılığında bir ev satın aldılar ve teslim ettiler. Bugünde Muharip Gaziler Derneğimize aynı şekilde 43,5 Bin TL değerinde ev satın alma kararı aldılar. Üçüncü olarak ta Malatya Ampute Gazi Derneği'ne 50 Bin TL tutarında ev aldılar. Tabi Bu rakamları telaffuz etmek istemiyoruz. Ama şeffaf olmak adına yapılan çalışmaları göz önünde bulundurmak zorundaydık. Bu tamamen gönüllülük esasına daya bir çalışmadır" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da konuşmasında, 91 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu'nun yaptığı güzel hizmetlerin örnek teşkil ettiğini vurguladı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir ile Malatya Gazi Ampute Futbol Takımı Başkanı Cemal Canlı ise, kendileri küçük ama yüreği büyük olan 91 Bin Dev Öğrencilere ve Vali Halil İbrahim Daşöz'e kendilerine verilen daireler için teşekkür etti.

Bu arada, 91 Bin Dev Öğrenciler yine kendilerinin hazırladıkları, bir çanta oluşturdu. Bu çantada, ' Sizi Seviyoruz' sloganıyla Malatyalı ses, sinema ve tiyatro sanatçılarının resimleri bir arada yer alıyor. Konuda hakkında bilgi veren Vali Daşöz, "Öğrencilerin hazırladıkları çanta iki farklı şekilde oluştu.

Çantanın bir ön yüzünde kayısının tanıtım için. Diğeri çantanın ön yüzünde de Malatya'nın değerleri ses, sinema ve tiyatro sanatçıları yer alıyor. Tabi bu sanatçılarımızın sadece bir kısmı. O kadar değerli sanatçımız var ki sığdırmakla mümkün olmadı" dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından Atatürk Evi Müze'si gezildi. Ayrıca Altın Adamlar Ana Okulu inşaatında incelemelerde bulunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 16:03:10
Güncelleme :28 Mart 2009 Cumartesi 16:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?