3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Gençler töre yüzünden mi öldü

Malatya'da üniversite öğrencisi genç çiftin öldürülmesi olayında, silahı temin ettiği iddiasıyla katil zanlısının amcası da gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Malatya merkez Tecde Mahallesi Samanlı Caddesinde A.A. (17), ablası Dilek Özdemir (18) ile ablasının eşi Alper Özdemir'i (20) tabancayla vurarak öldürmüştü. Olaydan sonra polisi arayarak ablasını ve eniştesini vurduğunu belirten A.A, olay yerine gelen polislere teslim olmuştu.

İnönü Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Alper ve Dilek Özdemir'in resmi nikahlı yaptırmalarına rağmen henüz düğün yapmadıkları, olay günü de düğün hazırlığı için kız evinde bulundukları ve düğün tarihini de 27 Ocak olarak belirledikleri öğrenildi. Genç çiftin kızın ailesinin karşı çıkması nedeniyle ailelerinden habersiz nikah kıydırdıkları belirtildi.

Katil zanlısı A.A.'nın polise verdiği ifadesinde tabancayı amcası Soner A.'dan aldığını iddia ettiği, bunun üzerine polisin olayın töre cinayeti olma ihtimali üzerine amca Soner A.'yı da gözaltına aldığı öğrenildi.

Alper Özdemir'in cenazesi Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilirken yakınları fenalık geçirdi. Dilek Özdemir'in cenazesinin ise başka bir mezarlıkta toprağa verildiği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 17:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?