3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Gençlik Merkezlerinde yarışma

Malatya'da Gençlik Merkezleri arasında Türk Halk Oyunu ve Türk Halk Müziği yarışması yapılacak.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışmalara Adıyaman, Bingöl, Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Kırıkkale ve Kilis illerinden ekipler katılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Malatya Gençlik Merkezi Müdürü Rahmi Durmuş, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları yarışmalarının 2-3 Mayıs tarihlerinde Malatya'da yapılacağını ifade ederek, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın faaliyetleri çerçevesinde yarışmalarımız düzenlenecek. 2 Mayıs'ta İnönü Stadı'ndan Atatürk Anıtı önüne kadar kortej yürüyüşü olacak. Aynı gün İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 13-17 ve 18-24 Yaş grupları arasında Türk Halk Müziği yarışmaları yapılacak. 3 Mayıs'ta ise Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda Otantik ve Stilize dallarında Türk Halk Oyunları yarışmaları yapılacak" dedi.

Durmuş, Malatya'da gençlerin derslerinden arta kalan zamanlarda Gençlik Merkezine gelerek, faaliyette bulunmaları için çalıştıklarını belirterek, "Gençlerimiz, Gençlik Merkezimize gelerek, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilirler. Biz de, gençlerimize yönelik değişik faaliyetler hazırlıyoruz. Onlarda bu faaliyetlerin içinde yer alabilirler. Ayrıca, Öğrenci Seçme Sınavına yönelik kurslarımızla da gençlerimizin eğitimine de katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Gençlik Merkezi bünyesinde 30 bilgisayarlık bir teknoloji odasının da oluşturulduğunu kaydeden Durmuş, "Türk Telekom İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezimize 30 bilgisayar vererek, bizlere büyük bir katkıda bulundu. Biz, İş-Kur ile birlikte burada mesleki eğitim vereceğiz. Bunun yanında gençlerimiz en iyi şekilde bilgisayarlarımızdan faydalanacaklar" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?