4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Geske'nin kızıda Nevruz'u kutladı

Malatya'da düzenlenen Nevruz kutlamalarına, Zirve Yayınevi'nde öldürülen üç kişiden biri olan Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske'nin Malatya'da eğitim gören kızı Michael Geske de katıldı.

Malatya'daki resmi Nevruz Bayramı kutlaması, İnönü Üniversitesi Mudanya Meydanı'nda yapıldı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, 2. Ordu İdari Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile birlikte öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Nevruz'un yüzyıllardır Türk dünyasında doğanın yeniden doğuşu, baharın gelişi, güzel günlerin ve duyguların başlangıcını simgeleyen bir gün olduğunu söyledi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise Türkiye'nin kültürel anlamda çok zengin bir ülke olduğunu belirterek bu zenginlikleri ayrılık olarak görmek isteyenlere fırsat verilmemesini istedi.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunuldu. TED Koleji'nin Nevruz nedeniyle hazırladığı step gösterisinde, Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi basılarak öldürülen üç kişiden biri olan Tilmann Ekkehart Geske'nin 8. sınıf öğrencisi kızı Michael Geske de yer aldı. Arkadaşlarına uyum sağlamada son derece başarılı olan Michael Geske, izleyenlerden alkış aldı.

Meydanda yakılan ateşin üzerinden atlanmasının ardından Nevruz nedeniyle açılan resim sergisi gezildi

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 15:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?