3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Geziye Malatya'dan 120 öğrenci

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet gezileri kapsamında, geziye katılacak Malatyalı 120 öğrenciye brifing verildi.

Öğretmenevi'nde verilen brifingde Malatya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Yetiş, öğrencilere gezi programını anlattı.

Yetiş, öğrencilerin tarih hakkında detaylı bilgiler edinmesi açısından gezinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Milli Eğitim Bakanlığımız her eğiti ve öğretim yılında Türkiye genelinde 8-9 bin öğrenciyi tarihi geçmiş açısından önemli yerlere götürüyor. Türk Milleti'nin tarihi çok eskiye dayanıyor ve köklü bir geçmişe sahip. Malatya'dan 80 öğrenci Kütahya-Afyon 40 öğrenci de Çanakkale'ye gidecek. Türk Milleti Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarına girmiş ve büyük mücadeleler vermiştir. Bu büyük savaşların izlerini görmek ve yerinde yaşayabilmek, Türk milletinin ne kadar büyük ve güçlü bir millet olduğunu anlayabilmek açısından bu geziler büyük önem taşıyor" dedi.

Malatya'dan 120 öğrencinin katılacağı Cumhuriyet gezileri kapsamında, 5 ve 10 Ekim'de 80 öğrenci Kütahya ve Afyon'a 15 Ekimde ise, 40 öğrenci Çanakkale'ye gidecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 18:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?