30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Gıda denetçilerine ihracat eğitimi

GIDA DENETÇİLERİNE İHRACAT EĞİTİMİ VERİLİYOR

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'da 26 ilin katılımı ile Gıda Denetçilerine ihracat prosedürü konusunda eğitim semineri veriyor.

Öğretmenevi'nde başlayan ve 3 gün sürecek olan eğitim seminerinin açılışında konuşan Malatya Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, "Eğitim, her şeyin başı. Beşikten mezara kadar eğitim ve öğrenmek, insanoğlunun yenilikleri öğrenmesi ve karşısına çıkan problemleri çözmesinde çok önemlidir. Bakanlığımız hizmet alanlarında eğitim seminerleri düzenlemektedir. Gıda Kontrol ve Denetimi konusunda Malatya'da 3 günlük bir eğitim verilecektir" dedi.

Zabun, "Seminere Malatya, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Kars, Kayseri, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ardahan, Iğdır, Rize, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Batman ve Şırnak illerini gıda denetçilerine ihracat prosedürü konulu eğitimler verilecek. Rusya'ya ihraç edilen tarımsal ürünlerin denetiminde izlenecek yol ve bildirilen hızlı alarm durumlarında gıda denetçilerinin yapacakları iş ve işlemlerle ilgili detay bilgiler verilecektir" ifadelerini kaydetti.

Zabun, "Yapılacak eğitim sonunda uygulama aşamasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili hazırlanacak rapor bakanlığımıza sunulacaktır" dedi.

GIDA DENETÇİLERİNE İHRACAT EĞİTİMİ VERİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 11:00:00
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 12:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?