4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Gıda gününde okul ziyareti

Dünya Gıda Günü'nde Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri kardeş okulları petrol Ofisi İlköğretim Okulu'nda bir etkinlik düzenledi. 

İlköğretim okulu öğrencilerine günün anlam ve önemini vurgulamak için düzenlenen bir porogram ile bir araya gelen Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ve İl Müdürlüğü yetkililerine, İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç da eşlik etti. 

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal burada yaptığı konuşmada, yeterli ve sağlıklı gıdanın en temel insan hakkı olduğunu belirterek, "Dünya Gıda Günü Birleşmiş Milletler ve Tarım Örgütü tarafından her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanmaktadır. FAO'nun bu yıl ki teması 'Dünya Gıda Güvencesi; İklim Değişikliği ve Biyoenerjinin Yarattığı Güçlükler' olarak belirlenmiştir. Dünyanın en büyük sorunlarının başında açlık gelmektedir. Dünya üzerinde yaklaşık 862 milyon insna açlıkla mücedele etmektedir ve bundan çok daha fazla sayıda insan da gizli açlık çekmekte, yetersiz beslenmektedir. Bilindiği gibi açlık hastalığa ve ölüme yol insanların potansiyel çalışma güçlerini azaltır ve çocukların öğrenme kapasitelerini etkiler. Ulusların barış ve refah içerisinde yaşamlarını etkiler" dedi. 

Güldal, artan tüketime bağlı olarak olanakların zorlanması, çevreye olan etki, iklim değişikliği, biyoenerji ve iklim değişikliklerine bağlı olarak çevre konularının tüm insanlığı etkileyen bir sorun haline geldiğini kaydederek, "Tarım ürünleri ve gıda arzında yaşanacak olumsuzluklardan etkilenmemek adına kapsamlı önlemlerin alınması günümüzde zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda Türkiye politika geliştirilmesi. Mevzuat ve yeniden yapılanma konularında önemli adımlar atılmıştır" şeklinde konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ise, gelecekte en önemli konulardan birisinin beslenme konusu olduğuna dikkat çekerek, "Dünyada nüfus artışına rağmen, gıda oranında düşüş olduğu görülmüştür. Bütün dünyadaki gelişmiş ülkeler buna karşı çalışma başlatmıştır" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Dünya Gıda Günü'nün anlamını belirten kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?