3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Girişim Grubu projelerine onay çıktı

Malatya Belediye Meclisi, Malatya Girişim Grubu'nun Sümerbank Fabrikası alanında yapmak istediği projelere imar izni verdi.


Malatya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında yeni hizmet binasında ilk kez toplandı. Toplantıda Malatya Girişim Grubu'nun özelleştirme yoluyla 5 yıl önce satın aldığı Sümerbank Fabrikası alalında yapmak istediği ticari alanların proje imar izni de görüşüldü. Belediye Meclis üyelerinden AK Partili Enes Yarloğlueş, MHP'li Taner Özhan ve Recep Ülkü ve CHP'li Doğan Ağdaş'ın tepki gösterdiği imar izni teklifi ile ilgili olarak konuşan İmar Komisyonu Başkanı AK Parti'li Metin Mandal,
"Burada bir fabrika vardı, şehir merkezinde fabrika olur mu? Buranı çöplük kalacak hali yok. O günkü ihale şartlarında almışlar. Bizim bugün burayı niye aldınız deme şansımız yoktur. Biz, komisyon olarak önümüze gelen dosyaya bakarız" dedi.


Belediye Başkanı Cemal Akın ise tepki üzerine yaptığı konuşmasında, "Buranın imar planı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapıldı, ruhsatını belediye verdi. Sümerbank'ın özelleştirildiği dönem ile şu anki dönemdeki kanunlar aynı. Aynı kanunlar yürürlükte iken biz özelleştirmeden çok sayıda arsayı hiçbir ücret vermeden belediyeye kazandırdık. Geçmiş dönemdeki arkadaşlar bu şekilde çalışma yapmamışlar. Geçmiş dönemdeki arkadaşlarda para vermeden Sümerbank'ın yerini alabilirdi.

Oraya fabrika yapsalardı, şehir merkezinde bir fabrika yapılmasına gönlünüz razı olur muydu? Buranı gecikmesi, Malatya'nın aşa ekmeğe gecikmesi demektir" dedi.
Yapılan oylamada, mevcut alanın yüzde 40'ın belediyeye terk edilmesi şartıyla istenen imar izni oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada MHP'li üyeler ve 1 AK Partili üye ret oy kullanırken, diğer AK Partili üyeler kabul oyu kullandı. CHP ise çekimser kaldı.


Öte yandan, Malatya Belediyesi'ne sözleşmeli avukat olarak ise AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın Malatya Barosu'na kayıtlı kızı olan Avukat İnanç Kara Ölmeztoprak'ın alınması oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda imar konuları görüşüldü.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 18:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?