3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Göç yatırımlarla önlenecek

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, hükümetin batıya göçün önüne geçebilmek amacıyla 12 kente yatırım yapacağını söyledi.


Milletvekili Ölmeztoprak, yaptığı açıklamada, "Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) edindiğimiz bilgilere göre 60. cumhuriyet hükümeti olan AK Parti iktidarımız doğu illerimizden batıya göçün önünü kesebilmek için öncelikle kamu yatırımlarında etkinliğin arttırılmasını sağlayacaktır. Türkiye'nin orta ve doğusunda belirli nüfus büyüklüğüne ulaşmış çevre illerin sosyoekonomik gelişmesinin ve fiziki altyapısının hızlandırılması yönündeki politika önceliğini sürdürecektir. Bu kapsamda da doğudan batıya göçü
kesebilecek kentler olarak belirlenen 12 il olan Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van il merkezlerinin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi politikası devam ettirilecektir" dedi.


Ölmeztoprak, kamuda yatırımların genel önceliğinin sosyal ihtiyaçları giderecek ve üretken faaliyetleri destekleyecek nitelikte altyapıya yönelik olması ve yatırım tahsislerinde eğitim, sağlık, teknolojik araştırma, ulaştırma, içme suyu ile e-devletle iletişim teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımlarına öncelik tanınacağını söyledi. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde başta Malatya olmak üzere 12 ilin cazibe merkezi konumundaki şehir merkezlerinin sosyal ve fiziki altyapı yatırımlarına
öncelik verileceğini vurgulayan Ölmeztoprak, bu çerçevede ödenek aktarılan kamu kurumlarının ise faaliyetlerin tamamlanmasına öncelik verip, projelerin zamanında uygulanması için gerekli önlemleri almaları gerektiğini ifade etti.


Ölmeztoprak, Malatya'da 2009 yılı kamu yatırımlarının sektörel dağılımında ilk sırada 77 milyon 450 bin TL ile tarım sektörünün olduğunu, onu 25 milyon 553 bin TL ile eğitimin takip ettiğini belirterek, kamu yatırımının 2009 yılı miktarının ise toplam 148 milyon 203 bin TL olduğunu kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 11:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?