6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Göçer anneler okuma kursunda

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk kapsamında göçer ailelerin oturduğu mahallede açtığı okuma-yazma kursuna katılan kadınlar, çocuklarını polise emanet ediyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün Yıldıztepe Mahallesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyenler için Kanuni İlköğretim Okulu'nda açtığı kursa, daha çok gezici olarak nitelendirilen ailelere mensup evli kadınlar ile gençler ilgi gösteriyor. Polisler her akşam kurs başlamadan önce sınıfa girerek yoklama yapıyor, daha sonra yan sınıfa geçerek anneleri kursta olan çocuklara bakıyor.

Kursa katılan kadınlar, okuma-yazma öğrenmekten dolayı mutlu olduklarını ve artık rahatlıkla adres sorabileceklerini ifade etti. İsimlerini yazabildiklerini ve imza da atabildiklerini söyleyen kadınlar, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya teşekkür etti. Okuma-yazma kursunda görevli öğretmen Telat Ünal, kursa gösterilen ilginin çok güzel olduğunu söyledi.

Bu arada anneleri kursta olan çocuklarla ilgilenen polis memurları ise onlara film izletip çeşitli oyunlar oynuyor. Memurlara yakın ilgi gösteren çocuklar da onlara yazdıkları mektupları vererek teşekkür ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 10:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?