7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Gökpınar barajı için imza kampanyası

Malatya'nın Darende İlçesi'nde yapımı süren Gökpınar Barajı'nın biran önce tamamlanıp hizmete açılması için Balaban Belediyesi tarafından imza kampanyası başlatıldı.


Darende ilçesine bağlı Balaban Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, sulama projesi için başlattıkları 'bir imza da sen at" kampanyasının ilk günden büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Gökpınar projesinden faydalanacak olan Darende, Balaban, Aşağı Ulupınar ve Yenice Kasabaları ile Karaoğuz, Yazuzlar, Yazıköy, Yeniköy, Çaybaşı ve Başdirek köyleri biran önce barajın hizmete sunulmasını bekliyor"dedi.


10 bin imzaya ulaşmak istediklerini bildiren Balaban Belediye Başkanı Kılıçer, "Beldemde çiftçi yılda 2 bin YTL'ye yakın su parası ödüyor. Eşinin altınlarını satıp ödüyor, kayısısını satıp ödüyor. Bahçesinden çıkan kayısı tutarı 3 bin YTL ise bunun 2 bin YTL'ye yakınını elektrik parası olarak ödüyor. Bu nedenle Gökpınar projesinin bir an önce tamamlanıp bitirilmesi için bu kampanyayı başlattık. İmza kampanyası sonucunda dosyalar hazırlayıp Malatya milletvekillerine, genel müdüre ve bakana sunacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 14:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?