4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası

AK Parti Malatya İl Teşkilatı Kadın Kolları ile Kızılay Malatya Başkanlığı tarafından ortaklaşa "Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası" semineri düzenlendi.
Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti merkez ilçe başkanı Celal Ekici, ilçe ve Belde Belediye Başkanları ve Malatya Belediyesi Belediye Başkan aday adaylarının yanı sıra, AK Parti Malatya Kadın Kolları Teşkilatı katıldı.
Seminer öncesi bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, kendisinin geçmişte yaşadığı bir olay nedeniyle, her kan anonsunda hemen yardıma koştuğunu söyledi. Akın, ihtiyaç duymayınca insanların kan vermenin ne kadar önemli olduğunu bilmediğini belirterek, "Ben üniversite öğrencisiyken, yeğenlerimden birisi ameliyat oldu ve kana ihtiyaç duydu. O zaman çaresizliğin ne olduğunu yaşadım. Sağolsunlar arkadaşlarım sahip çıktı ve kan bulduk. O sıkıntıyı yaşadığım için ne zaman kan anonsu duysam o anonsa icabet ederim. Kana ihtiyaç duyup, sıkıntı yaşayan kişiler kanın öneminin ne demek olduğunu bilirler" dedi.
AK Parti Malatya İl Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ise, AK Parti olarak sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir biçimde rol aldıklarını belirterek, "AK Parti Malatya Kadın Kolları olarak partimizin yüklenmiş olduğu misyona layık olmak için çalıştık. Dünden bugüne yaptığımız çalışmaların Malatya kamuoyunca takdirle karşılandığını görmek, azmimizin artmasını sağladı. Biz kadın kolları olarak parçalanmaz birlik ve bütünlük anlayışı içinde olduk. Hep birlikte dağılmaksızın çalıştık" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Kızılay Malatya Şubesi Başkanı Ali Yalçın, kan bağışı ve kan vermenin önemi hakkında konuşma yaptı. Seminer sonrası AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, gönüllü kan vererek, herkesi kan vermeye davet etti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 11:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?