4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Malatya'da sağlık kurumlarındaki alımlarda yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında 12 uzman doktorun da bulunduğu 34 kişi serbest bırakıldı.


Malatya'daki sağlık kuruluşlarında medikal malzeme alımında "İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp, rüşvet vermek, görevi kötüye kullanmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak" gerekçeleriyle 12'si uzman hekim, 8'i memur, 14'ü de medikal firma yetkilisi toplam 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Polisteki sorgularının ardından adliye çıkartılan 34 kişiden 1'i doktor 7'si, savcılıkça serbest bırakıldı. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 11'i doktor 27 kişi de "adli kontrol ve kefalet" şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca şahıslara yurtdışına çıkış yasağı da getirildi. Sayılarının fazla olması nedeniyle sanıklara aynı anda 1. ve 2. Sulh Ceza Mahkemeleri'nde işlem yapıldı. Kefalet ücretinin ise zanlıların kazançlarına göre 20 bin YTL ila 5 bin YTL olarak belirlendiği ve 1 hafta içerisinde yatırılmasına karar verildiği kaydedildi.
4 günden beri gözaltında bulunan zanlılar, serbest bırakılınca adliye önünde kendilerini bekleyen yakınlarıyla sarılarak hasret giderdi. Adliye önünde bekleyen çok sayıdaki zanlı yakını, mahkemenin serbest bırakma kararını duyunca alkışla tempo tuttu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 02:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?