30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Güdül Köyü köprüsüne kavuştu

DARENDE GÜDÜL KÖYÜ KÖPRÜSÜNE KAVUŞTU

Malatya'nın Darende ilçesinde yapımı süren Güdül Köprüsü tamamlanarak hizmete açıldı.

Darenden İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca 2008 yılında Aralık ayı sonunda (KÖYDES) programı kapsamında ihale edilen ve yapımı tamamlanan köprü hizmete açıldı.

İl Özel idaresi Genel Sekreteri Sami Er, yaptığı basın açıklamasında ''2008 yılı Aralık ayı sonunda ihalesi gerçekleştirilen köprünün yapımı bitmiş bulunmaktadır. Daha önceden buradaki vatandaşlarımız kendi imkanları ile yapmış oldukları tahta köprüden geçerek ulaşımı sağlıyorlardı. Tahta köprü can ve mal güvenliği yönünden tehlike oluşturmaktaydı. Darende Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği başkanlığınca yapılan ihale ile yeni köprü yapım çalışmalarına başlandı. Bu günde bu köprü inşaatı

tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı. Bizler İl Özel İdaresi olarak yapmış olduğumuz işlerin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir hizmeti bölgemizde yapmanın sevincini bizde yaşamaktayız. İleriki dönemlerde bu köprü, grup köy yoluna hizmet verecek şekilde projelendirilmiştir" dedi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım hizmetleri Müdürlüğü Proje uygulamacısı İnşaat Mühendisi Fuat Bayhan, köprünün uzunluğunun 16 metre, genişliğinin 9.50 metre olduğunu, fore temel kazıl üzerine yapılan köprünün maliyetinin 390 bin TL, artı KDV olduğunu söyledi.

Güdül Köyü Muhtarı Şükrü Çaptuğ ise, bu köprünün yapılmasında emeği geçen başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er olmak üzere herkese teşekkür etti.

DARENDE GÜDÜL KÖYÜ KÖPRÜSÜNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 17:59:02
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 09:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?