7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Gülay da töre kurbanı!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, amcasının oğluyla zorla evlendirilen Gülay Irmak (28) töre diye zorla evlendirildiği ortaya çıktı. 4 ay evli kalan Gülay babasının evine geri dönmüş.

Amcasının oğlu Mikail Irmak ile zorla evlendirildiği iddia edilen ve 2 gün önce evinde pompalı tüfekle başından vurularak öldürülen Gülay aslında töre kurbanıymış. Annesi ve ablasının iddialarına göre, “Bir kızı amcasının oğlu istiyorsa onu kimse ne isteye bilir nede alabilir. Ta ki amcasının oğlu vaz geçerse ancak başkasıyla evlenebilirmiş. 10 yıldan beridir amcasının oğlu tarafından istenen Gülay’ın ailesi sonunda pes ederek Gülay’ı vermek zorunda kaldılar. Amcasının oğluyla evlenmeyi istemeyen Gülay amcalarının isteğine boyun eğmiş ve evlenmeyi kabul etmiş. Ancak 4 ay evli kalan Gülay Irmak. Baba evine dönmüş ve kocası Mikail Irmak tarafından sürekli tehdit görmüş.

İddiaya göre, savcılığa dilekçeyle tehdit edildiğini belirterek başvuran Gülay’ı babası törelerimize aykırıdır, kardeşimden nasıl davacı olurum diyerek, dilekçeyi geri aldırdı. Ailesinin iddiasına göre 4 kişi ile gelen Mikail'in arkadaşları gözcülük yapmış ve kendisi de planladığı cinayeti işlemişti o sırada içerde Gülay’ın Annesi Babsı ve kardeşi ve yeğenleri de bulunuyordu. Evin perdelerinin olmaması nedeniyle rahatlıkla hedefe ateş eden M.I seken saçmalardan Melek Irmak a ve babası Ali Irmak'a da iki saçma isabet etmiş ve Gülay annesi Firdevs in kucağında can vermiş. Annesi Gülay’ın o sırada M.I ile telefonda tartıştığını o yüzden Gülay’ın ayakta olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2013 Çarşamba 10:33:29
Güncelleme :9 Ocak 2013 Çarşamba 10:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?