6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Güreş sahasında sağlık skandalı

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liselerarası güreş müsabakalarında sağlık skandalı yaşandı. Mindere çıkan liseli bir gencin rakibini salto oyunu ile yere atması sonucunda sakatlık geçirmesi, zincirleme sağlık skandalını da beraberinde getirdi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liselerarası güreş müsabakasının gerçekleştirildiği Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda sağlık skandalı yaşandı. Müsabakalarda mindere çıkan Konak Lisesi güreş takımından Suat Yalçınkaya, Malatya Cumhuriyet Lisesi güreş takımından lise 3. sınıf öğrencisi Eren Korkmaz’ı güreşte salto olarak adlandırılan ani bir hamleyle yere attı.

Bu hamle sonrasında Suat Yalçınkaya, rakibini salto ile yere atmanın sevcinci ile minderin ortasına doğru giderken, Eren Korkmaz ise düştüdüğü yerde kaldı. Durumu gören yöneticilerden birisi hemen müsabaka alınına girerek Eren Korkmaz’ı sırt üstü yatırdı. Salonda doktor bulunmaması nedeniyle bir görevli hemen 112 acil servisi arayarak yardım talebinde bulundu. Minderde dakikalarca acıyla kıvranan Eren Korkmaz sırt üstü yatarken, hakem ise diğer oyunucu Suat Yalçınkaya’nın elini kaldırarak maçın galibi ilan etti.

Yaşanan olay nedeniyle müsabakalara bir süre ara verilirken, minderde dakikalarca sırt üstü yatan Eren Korkmaz, buradan kaldırılarak salonun kenarındaki sedyeye yatırıldı. Olay yerine gecikmeli olarak gelen 112 ekiplerinin iğneyle tedavi ettikleri liseli güreşçi daha sonra yerinden kaldırılarak eşofmanları giydirildi. 112 ekibinin hastaneye götürmediği liseli genç daha sonra trinbüne çıkarak burada sıraların üzerine yüz üstü yattı. Eren Korkmaz, belindeki ağrılarının devam ettiğini söylemesi üzerine, öğretmeni tarafından özel araçla hastaneye götürüldü.
Olaydan sonra edinilen bilgiye göre liselerarası güreş müsabakası düzenleyen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün salonda doktor görevlendirme girişiminde bulunmadığı için müsabaka esnasında salonda doktorun yer almadığı ileri sürüldü.

malatya
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 12:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?