2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Hac kafilesi dualarla uğurlandı

Malatya'dan kutsal topraklara giden 12. kafile hacı adayları, dualarla uğurlandı. 

Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden saat 24.00'te bir otobüsle Adana'ya giden hacı adayları, buradan uçakla Suudi Arabistan'a yola çıktı. Uğurlama töreninde konuşan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, hacca gidenlerin yaşadığı heyecanın ayrı bir heyecan olduğunu belirterek, "Allah bana da hac nasip etsin ve bu heyecanı yaşayayım" dedi. Başkan Akın, dualarının hacı adayları için olduğunu belirterek, onlardan da kutsal topraklarda dua istediğini söyledi. 

Müftü Vekili Mahmut Karatepe ise, dinimizde farz olan hac ibadetinin önemini anlatarak, "Yıllar önce karayoluyla daha meşakkatli ve heyecanlı olarak kutsal topraklara gidilirdi. Şimdi çok şükür imkanlar ve teknik gelişti, uçaklarla gidiliyor" diye konuştu. 

Hac farizasının önemini anlatan Mahmut Karatepe, maddi imkanı olanların bu ibadeti ihmal etmemeleri gerektiğini dile getirerek, anlatılarak izah edilemeyecek, ancak yaşanarak anlaşılabilecek bu heyecanı yaşamalarını önerdi. 

Bu arada, Malatya'dan son iki kafile olan 21. kafilenin 18 Aralık'ta saat 09.00'da, 25. kafilenin de 24 Aralık'ta saat 14.00'de karayoluyla otobüs terminalinden hareket edecekleri bildirildi. 

Malatya'dan bu dönemde kutsal topraklara toplam bin 250 hacı adayı gitmiş olacak.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 12:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?