3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hafız adaylarına nasihat

Bir dizi çalışmalarda ve programlarda bulunmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Malatya'ya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, Malatya İl Müftülüğüne bağlı Hacı Mehmet Kaya Kız Kur'an Kursu'nda bulunan öğrencilere hitap etti.


Öğrencilerden aldıkları eğitimin, yaptıkları işin farkındalığını fark etmelerini isteyen Akar, "Hafızlık yapmakla dünyanın en önemli işini yapıyorsunuz. Çünkü sizler Kuran okurken ve hafızlığını yaparken Allah ile konuşuyorsunuz demektir. Çünkü Kuran Okumak Allah ile konuşmak olduğunu beyan eder Peygamber Efendimiz (sav)" diye konuştu.


Kur'an-ı Kerim'in eskimeyen en önemli kitap ve bilgi kaynağımız olduğunu, onu ezberler iken, öğrenirken, okurken niçin okuduğumuzu iyi bilmemiz gerektiğini belirten Akar, "Bireyin, toplumun problemlerine çare, günümüzde hayatımızı güzel yaşamak için okumalıyız. Okuduğumuz Kuran hayatımıza, ailemize, yaşantımıza yansımalıdır. Okuduğumuz Kuran hayatımızda olumlu değişimler yapmalıdır" dedi.
Kendisinin de hafız olduğunu, hafızlığın zorluğunu iyi bildiğini belirten Akar, hafızlık çalışması yapan öğrencilere sabır, sebat ve bol bol tekrar yapmalarını tesviye etti.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 20:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?