3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Halk müziği yarışması sonuçlandı

Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) tarafından düzenlenen Bedri Karahan Türk Halk Müziği ses yarışması finali yapıldı.

TV Malatya stüdyolarında gerçekleştirilen, Bedo lakaplı Bedri Karahan Türk Halk Müziği ses yarışmanın finaline 9 genç katıldı. Jüri üyeliklerini, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemal Yurga, İnönü Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim görevlisi Faik İsrafiloğlu ve TRT'de yayınlanan "Sen Türkülerini Söyle" programı birincisi Elif Avcı yaptı.

Sunuculuğunu MESD Başkanı Mehmet Balkış ve MESD üyesi Filiz Güneş'in yaptığı yarışma seyircili gerçekleştirildi. Yarışma sonunda, Batuhan Bilal Kurt 85 puanla birinci, Osman Aslan 80,5 puanla ikinci, Muhammet Altıntop ise 75,2 puanla üçüncü oldu.
Yarışma sonunda, birinciye cumhuriyet, ikinciye yarım ve üçüncüye de çeyrek altın verildi. Juri üyelerine ise teşekkür belgesi takdim edildi.

MESD Başkanı Mehmet Balkış, daha önce de Selahattin Alpay, Belkıs Akkale, Zehra Bilir, Hakkı Coşkun, Necati Coşkun, Ufuk Erbaş, Sami Kasap ve Fahri Kayahan adlarına ses yarışması düzenlediklerini hatırlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?