3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hamidiye Hadi Amca'sız hazırlanıyor

Malatya Hamidiye Mahallesi 29 Mart yerel seçimlerine Hadi Çekirdek'siz hazırlanıyor.

57 yıl Hamidiye Mahallesi muhtarlığı görevinde bulunan Malatya'nın renkli siması Hadi Çekirdek'in vefatının ardından yapılacak olan muhtarlık seçiminde oğlu Şahin Çekirdek'in aday olması bekleniyor.

Hadi Çekirdek'in 40 yıllık komşusu Terzi Abdulvahap Kurtoğlu, Hadi Çekirdek'in vefatının Malatya ve Hamidiye Mahallesi için bir kayıp olduğunu ve yokluğunda buruk bir seçim yaşayacaklarını söyledi.

Hadi Çekirdek'in Hamidiye Mahallesini çok iyi bildiğini kaydeden Kurtoğlu, "Keşke hayatta olsaydı da bir kez daha aday olsaydı. Mahalleli ile arası çok iyiydi. Mahalledeki fakir fukaraları takip ederdi. Camide mutlaka neler yapılması gerektiğini cemaate söylerdi. Allah rahmet eylesin, Malatya için büyük bir kayıp" dedi.

Kurtoğlu, muhtarlık seçimlerinde yerini dolduracak en iyi adayın oğlu Şahin Çekirdek olacağını ifade ederek, "Bana göre Şahin Çekirdek aday olsa iyi olur. 57 yıl Hadi Çekirdek muhtarlık yaptı. Bunda en önemli neden dürüst çalışmasıydı. Kendisi aday olmayacağını açıkladığı zamanlarda oldu, ancak mahalle baskısıyla aday oluyordu. Mahalleli kendisinden memnundu. Karşısında bir aday da yoktu. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 13:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?