6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Hamile kadını Mehmetçik kurtardı

Malatya'da, kar yağışı sonrası yollarının kapalı olması sebebiyle hastaneye götürülemeyen hamile kadına helikopterle ulaşan askerler, genç kadını hastaneye yetiştirdi. 

Edinilen bilgiye göre, Malatya'nın Pütürge İlçesi'ne bağlı Esencik Köyü'nün yolu kardan ulaşıma kapandı. Köyde yaşayan Emine Yıldız'ın (24) doğum sancıları başlayınca, köylüler Malatya Valiliği'nden yardım istedi. Valiliğin konuyu 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'a iletmesinin ardından köye askeri sağlık helikopteri gönderildi. 

Askeri helikopterin köye inerek kurtardığı hamile kadın, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi. Helikopterden indirildikten sonra sedyeye alınan genç kadın, daha sonra doğum servisine götürüldü. 

Hamile Emine Yıldız ile birlikte hasteneye gelen akrabası Zahide Ünal, askeri yetkililere teşekkür etti. Köyde yanlız olduklarını belirten Zahide Ünal, "Hastanın kimsesi yok. Yol kapalıydı, ben yanındaydım. Ben de üzerimdeki ev elbiselerimle geldim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 16:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah değirmenci IP: 85.103.230.xxx Tarih : 10.02.2007 19:33:08
halkınla elele vermiş olan askerlerimize çok teşekkürler ülkemiz deprem kuşagında bulunduğundan hükümetlerin her zaman tedbirli olması lazım bu bir büyük deprem için tek örgütlü ve planlı bir hazırlıgı bulunan kuruluşumuz türk silahlı kuvvetleri ve mehmetciğimizdir allah onların yardımcısı olsun.saygılar