7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Hastanelerde din hizmeti verilmesi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, hastanelerde din hizmeti verilmesiyle ilgili talep gelirse değerlendirebileceklerini ancak bu konuda Sağlık Bakanlığı ile protokol yapılması gerektiğini söyledi.

Malatya'ya temel atma ve açılış törenleri için gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, basın mensuplarının hastanelerde din hizmeti verilmesiyle ilgili sorusunu cevaplandırdı. Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuda kendilerine talep olmadığını, talep olması halinde değerlendirebileceklerini söyleyen Karaman, "Sağlık Bakanlığı ile protokol yapmamız lazım. Mesela cezaevlerinde tutuklulara din hizmeti veriyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığı ile protokolümüz var" dedi.

Türkiye'de 23 İlahiyat Fakültesi olduğuna ancak bu fakültelerde okuyan öğrenci sayısının İlahiyat Fakülteleri'ndeki öğretim görevlisinden az olduğuna dikkat çeken Fikret Karaman, "6 bin sözleşmeli din görevlisi kadrosu çıktı.

Öncelikle İlahiyat Fakültesi mezunlarını alalım dedik. Sadece 65 müracaat oldu. Yani 100'ü dahi bulmadı. Biz de İmam Hatip Lisesi mezunlarıyla kadroyu doldurduk" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 15:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?