3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hava ambulansı ile nakledildi

Muş'ta doğum hastası bir kadın hava ambulansı ile yolu kar sebebiyle ulaşıma kapalı olan köyden alınarak hastaneye ulaştırıldı.

İnardı köyüne bağlı Konak mezrası'nda yaşayan ve üçüncü çocuğunu dünyaya getirecek olan Hazal Daşdemir (25) hava ambulansı ile Muş kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne ulaştırılarak tedavi altına alındı. Bugün öğlen saatlerinde doğum sancıları tutan Hazal Daşdemir, mezra yolunun yaklaşık üç aydır kar sebebiyle ulaşıma kapalı olması sebebiyle Muş'a getirilemedi. Hasta yakınlarının cep telefonu ile Muş İl Sağlık Müdürlüğü'nden yardım istemelerinin ardından Erzurum'dan hava ambulansı talebinde bulunuldu. Kısa süre içerisinde Erzurum'dan havalanan tam donanımlı ambulans ile Konak mezrasına ulaşan sağlık ekipleri hastaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Muş'a ulaştırdı. Muş Havaalanı'na inen helikopterden 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansla alınarak Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne ulaştırılan Hazal Daşdemir'in doğum servisinde tedavi altına alındığı açıklandı.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, hastanın getirildiği Konak Mezrası'nın dağlık bir arazi yapısının olduğunu ve kış mevsiminde yollarının açılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Hasta ihbarı bize ulaşır ulaşmaz hava ambulansının yola çıkması sağlandı. Ambulansla mezradan alınan hasta tedavi altına alındı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 17:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?