2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Hayırsever işadamından 15 derslikli okul

'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde Darendeli iş adamı Ahmet Çokyaşar'ın desteğiyle yapılacak olan 15 derslikli ilköğretim okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Malatya'nın Darende İlçesi Heyik Eteği Mahallesi'nde yapılacak olan okulun temel atma törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, Darende Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı Memduh Önal ve daire amirleriyle vatandaşlar katıldı. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Daşöz, "Darende, çok köklü tarihiyle öneme sahip bir kültür merkezidir. Burada eğitime verilen destek gibi bu şekildeki yatırımlar ve en önemlisi de Darende'nin yetiştirdiği girişimci insan modeliyle inanıyorumki ilçe gelecekte sadece yörenin değil, ülkenin de önemli merkezlerinden biri olacaktır. Bu anlamda buraya yapılan özellikle bu eğitim konusundaki yatırımları çok değerli buluyor ve ilçenin gelişmesinde çok büyük katma değer yaratacağına inanıyorum" dedi. 

Açılış sırasında kesilen kurbanın ardından ilçenin gençleri tarafından folklor oyunları sergilendi. Daha sonra protokol ve vatandaşların da katılımıyla temele ilk beton döküldü.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 17:55:46
Güncelleme :25 Temmuz 2006 Salı 18:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?