3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hayvan barınağı yenileniyor

MALATYA BELEDİYESİ HAYVAN TOPLAMA VE BARINDIRMA MERKEZİ YENİLENİYOR

Malatya Belediyesi bünyesindeki, Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi'nde yeni düzenleme ve tadilat çalışmaları devam ediyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, düzenleme ve tadilat çalışmaları kapsamında Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi'nin kapalı alanında bulunan kafesler yenilenip taban ve duvarları seramik ile kaplandığı ve ayrıca havalandırmasının yapıldığı belirtildi. Operasyon odasında da yeni düzenlemeler yapılarak, odanın duvarları ve zemini seramik ile kaplanarak, ışıklandırılması ve sıcak su tesisatı yenilendi. Ayrıca idari kısımda da tadilat çalışmaları yapılarak, Merkezin tamamı boyandı.

Daha önceleri çok eski bir araçla hayvan toplama çalışması yapılmaya çalışılırken, 2009 model çift kabinli bir pikap Hayvan Barınağına tahsis edilerek hizmete sunuldu.

Malatya Belediyesi Veteriner Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezinde toplam 9 personelin görev yapmakta olduğu bildirilip, Ekim - Kasım 2009 tarihleri arasında 37 başıboş köpeğin sokaklardan alınarak kısırlaştırıldığı, ayrıca 3 adet köpeğin ise vatandaşların talebi üzerine ücretsiz olarak sahiplendirildiği aktarıldı.

Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi'ndeki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra, başıboş sokak hayvanlarının daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde toplanarak kısırlaştırma işlemlerinin yapılabileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 11:04:05
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 11:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?