3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hayvan pazarı genişletildi

HAYVAN PAZARI GENİŞLETİLDİ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Hayvan Pazarında incelemelerde bulunup, yapılan düzenlemelerle ilgili açıklamalar yaptı.

İnceleme gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı, Belediye Başkan Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri, Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan, Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nedim Şahingül, Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiraz ile bazı daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Hayvan Pazarının yoğunluğunu dikkate alarak yeni yollar açıtlarını ve bir takım düzenlemeler yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 35 günde 1 km uzunluğunda 22 metre genişliğinde yol açtıklarını, Hayvan Pazarında yaşanan sorunların ortadan kalktığını, giriş ve çıkışların büyük ölçüde rahatlatıldığını söyledi.

Başkan Çakır, "Açtığımız yol için 52 bin lira enkaz bedeli ödedik. Toplamda 28 dönüm olan Hayvan Pazarımız yapılan otopark ve diğer düzenlemelerle 40 dönüme çıktı. Toplam maliyeti ise 1 milyon 200 bin Türk Lirası oldu. Vatandaşlarımız Hayvan Pazarına geldiğinde daha rahat bir şekilde alış verişlerini yapabilecekler" dedi.

Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan ise yaptığı değerlendirmede, geçmiş yıllarda Hayvan Pazarının Malatyalılara yetmediğini, açılan yollar ve yapılan düzenlemelerle Hayvan Pazarının güzel bir hale getirildiğini söyledi. Çalışkan, "Hem satıcılar hem de vatandaşlarımız Kurban Bayramını daha sorunsuz bir şekilde yaşayacaklar. Bu hizmetin yapılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:46:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 18:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?