4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Hekimhan'a ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak beraberindeki partililerle birlikte Hekimhan İlçe Kaymakamı Ramazan Fani ve Hekimhan AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Kandemir'i ziyaret etti. 

Ziyarette, Kaymakam Ramazan Fani, Ölmeztoprak’a Hekimhan ilçesinin sorunlarını anlattı. Fani, Hekimhan'ın 2007 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayımı neticesinde nüfus oranında, yüzde 35 düşüş gözlendiğini, bu düşüşün İller Bankası ve İl Özel İdaresi'nden ayrılan ödenek miktarını da olumsuz yönde etkilediğini belirtti. 

Malatya Milletvekili Ölmeztoprak ise, "Bizler milletin vekiliyiz. Asil olan sizlersiniz. Bizler AK Parti'den seçilmiş olabiliriz. Ama ilçelerimize hizmet safhasında parti ayrımı gözetmeksizin 14 ilçemize hizmet etmekle mesulüz" dedi. 

Hekimhan ilçesine çim halı saha ve spor tesisi yapımı için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından 135 bin YTL ödenek ayrıldığını belirten Ölmeztoprak, gençlerin spora yönelmesi ve sağlıklı yaşam için AK Parti olarak spor tesisleri yapımına önem verildiğini vurguladı. 

Hekimhan ilçesi ile günden güne özdeşleşen cevizinin, İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekler ve kaliteli aşılama metotlarıyla fidanlarının yetiştirildiğini ve markasının tescil edildiğini belirten Ölmeztoprak, kısa sürede Kaman cevizi gibi tanıtılacağına inandığını bildirdi. Ölmeztoprak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile temasları neticesinde Hekimhan ilçesinde 50 aileye Arı yetiştiriciliği projesinin verileceğini ve arıcılığın ilçede yaygınlaştırılacağını açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?