4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Hekimlere aile hekimliği eğitimi

Malatya'da 211 Aile Hekimliği Birimi oluşturulduğu bildirildi.

Malatya Sağlık İl Müdürlüğü, aile hekimliği projesinde yer alan hekimlere uyum eğitimi veriyor. Çöşnük Eğitim Sağlık Ocağı'nda Aile Hekimliği uygulamasına geçiş amacıyla 2 aşamalı verilen eğitime katılan hekimlere sertifikaları törenle verildi.

Törene katılan Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, "Aile Hekimliği uygulamasını amacı; 1. basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, birey ihtiyaçları doğrultusunda koruyucu sağlık hizmetlerine önem verilmesi, kişisel sağlık kayıtlarının tutulması ve bu hizmetlere eşit erişim imkanı sağlanmasıdır. Bu çerçevede her bireyin 2009 yılı başından itibaren ise Malatyalı tüm vatandaşlarımızın birer Aile hekimi olacaktır. Böylece vatandaşımız kendisini tanıyan ve kendisinin de tanıyıp güvendiği hekimden sağlık hizmeti alacaktır. Yapılan bu hizmetlerden hiçbir ücret alınmayacaktır. Herhangi bir nedenle sağlık problemi yaşayan vatandaşımız kendi Aile Hekimine başvuracak. Aile Hekimi, hastalığı tedavi edebileceği gibi gerekiyorsa, hastanın hastaneye sevki ve sevk sonrasındaki her türlü danışmanlık hizmeti verecektir. Aile hekimleri tam gün esasına göre çalışacak, gerektiği ölçüde de gezici sağlık hizmeti verecektir" ifadelerini kaydetti.

Dr. Zengin şu bilgileri verdi:

"Aile Hekimlerini planlanması Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda 3 bin- 3 bin 500 kişiye 1 Aile Hekimi düşecek şekilde ve idari-coğrafi şartlar, sağlık hizmetlerine ulaşabilirlik, nüfus dağılımı, sosyo ekonomik durum, yol akışı göz önüne alınarak yapılacaktır. Malatya için il merkezi ve bağlı kasabalarda 140 adet ilçelerde 71 adet olmak üzere toplam 211 Aile Hekimliği Birimi planlanmıştır."
Eğitime katılan doktorlar ise "Aile Hekimliğinin pratisyen hekimlere saygın bir yer edindireceğini düşündüklerini" ifade ettiler.

Konuşmalardan sonra kursa katılanlara sertifikaları verildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 17:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?