3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hem uyarı, hem tavsiye!

LEVHA İLE SÜRÜCÜLER UYARILIP, YARARLI MEYVE KAYISI TAVSİYE EDİLİYOR

Malatya'da bir tesis, astığı levha ile hem sürücüleri uyarıyor, hem de kayısı tüketimini teşvik ediyor.

Malatya - Ankara karayolu TEDAŞ Müdürlüğü mevkiinde şehirlerarası yol kenarına astığı, "Ceza yeme, kayısı ye" yazısı ile dikkat çeken bir tesis, sürücülere aşırı hız yapmamaları ve ceza yememeleri noktasında uyarıp, Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısını yemesini de tavsiye ediyor.

Dünyada en fazla Türkiye'de, Türkiye üretiminin de yüzde 80'inin karşılandığı dünyaca meşhur Malatya Kayısının yararları şöyle:

"Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır. Karaciğer'in tahrip olan kısmın tamirini yapar. Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar. Kan yapımını arttırarak kansızlığa engel olur. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur. Meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar. Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır. Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü arttırmaktadır. Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Dişlerin daha sağlam

ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar. Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar. Klinik ölümlerindeki reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde etkili olur. Potasyumca zengin sodyumca fakir, A vitaminin öz maddesi karotence zengindir. İnsan beslenmesinde önemli bir rol oynar."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 10:05:05
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 10:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?