4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

HEM'den yıl sonu sergisi

Malatya Halk Eğitim Merkezi (HEM) 2007 - 2008 yılı açmış olduğu kurs ve eğitim merkezlerinde yapılan ürünleri düzenlenen bir törenle vatandaşların gösterimine açtı.

Halk Eğitim Merkezi'nin yeni düzenlenen binasının bahçesinde yapılan etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, kursiyer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene eşi Nilgün Daşöz ile katılan Vali Halil İbrahim Daşöz, “Halk Eğitim Merkezimiz bir yıl boyunca başarıyla yürütmüş olduğu çalışmaların hasadını bizlere sunuyor” dedi.

Eğitimin yeri ve zamanının olmadığını belirten Vali Daşöz, “Eğitim yaşamın ta kendisi. Eğitim her zaman ve her yerde yapılabilir. Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmaları eğitimin geliştirilmesinde büyük önem taşıyor. Bu nedenle Halk Eğitimini sınırlayamayız. Halk Eğitim Merkezi her konuda vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Tabi hanımlarımız sahnenin biraz gerisinde gibi görünüyorlar ancak, onlar bu başarıların önünde yer alıyorlar” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Halk Eğitim Merkezleri'nin ülke genelinde önemli bir yer tuttuğunu kaydederek, “Halk Eğitim Merkezleri önemli konularda hizmet veriyorlar. Malatya'da da merkezimize yoğun bir talep var. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okuma - yazma kursları başta olmak üzere eğitimin geliştirilmesini çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan da, çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Bu yıl Halk Eğitim Merkezi olarak, 13 okuma yazma, 32 birinci kademe okuma yazma, 14 ikinci kademe okuma yazma, 82 sosyal ve kültürel kurs açtık. 13 bin 181 vatandaşımıza kurs verdik. 17 bin öğrencimize de açık ilköğretim ve lise öğrenimi verdik. Her yıl açtığımız kurslar ile kursiyerlerimize farklı meslek gruplarından eğitimler veriyoruz. Destek aldığımız kurumlarında merkezimize katkıları oluyor” şeklinde bilgi verdi.

Konuşmaların ardından bu dönem kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından verildi.

Törende son olarak Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 2007 -2008 yılı içerisinde yapmış oldukları ürünlerin sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı Vali Daşöz'ün eşi Nilgün Daşöz yaptı.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?