4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Hemşehrilerini unutmadılar

Almanya'daki Hamburg Malatyalılar Derneği, kendi memleketlerini unutmayarak Malatya'ya bir tır dolusu bilgisayar ve engelli aracı gönderdi. 

Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Müştak Akgül, bilgisayar ve engelli aracı ile giyim malzemesi bulunan yardım tırı ile Malatya'ya geldi. Akgül, "Dernek olarak elde ettiğimiz bilgisayar ve özürlü araçlarını Malatya'ya ulaştırdık. Derneğimizin çalışmaları devam edecek. Tırda 60 bilgisayar, 150 mekanik sandalye, 25 elektrikli sandalye ve giyecek malzemesi bulunuyor" dedi. 

Almanya'daki Hamburg Malatyalılar Derneği'ne yardımlarından dolayı teşekkür eden CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise "Dernek üyelerinin Malatya duyarlılığı, Malatya sevgisini Almanya'da gözümle gördüm. Ne kadar güç şartlarda bu yardım malzemelerini topladıklarına gözümle şahit oldum. Almanya'daki diğer derneklerimizde dönem dönem yardım gönderiyorlar. Almanya'daki Hamburg Derneği'ne ve diğer derneklere yardımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi. 

Aslanoğlu, "Bu iş o kadar da kolay değil. 4 gündür neler çektiğimi bir ben biliyorum. Dernek Başkanı Müştak Akgül Almanya'dan gelmeden önce beni aradı, Mersin'e gitti, tırı ayarladı. Konteynır ayarladı. Gümrükte sorunları vardı, gece banka açtırarak teminat mektubu verdirdi. Mersin'den otobüsle Malatya'ya geldi ve tırdaki malzemeleri indirdi. Bu işler kolay olmuyor, bu işler yürek işidir" diyerek, Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Müştak Akgül'e teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 13:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?