4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Her 'müdürüm' diyene inanmayın

Kendilerini banka müdürü olarak tanıtıp, bilgisayar ortamında dolandırıcılık suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, kendilerini banka müdürü olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan zanlıların bulunması için soruşturma başlatıldı. Mail adreslerini ellerine geçirdikleri şahıslara, bankaların tanıtım yazılarını göndererek, banka ile alakalı olmayan mail adreslerinden vatandaşlarla yazışan ve kredi kartı bilgilerini aldıkları şahısların hesaplarından başka hesaba para aktaran N.İ.ile A.K., Nevşehir'de yakalandı. Şüphelilere ait bilgisayara el koyan polis ekiplerinin, yapılan incelemede dolandırıcılıkla ile ilgili çok sayıda belge ve doküman ele geçirdiği bildirildi.


Bilişim sistemine girmek ve veri değiştirmek suretiyle internet üzerinden dolandırıcılık yapmak suçlamasıyla Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şüphelilerden A.K. tutuklanarak cezaevine konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?