3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Her öğrenci 100 ağaç dikecek

Malatya İnönü Üniversitesi Senatosu, "Yeşil Kuşak Projesi' kapsamında üniversiteye yeni kayıt yapan her öğrencinin üniversitedeki eğitim-öğretim hayatı boyunca en az 100 meşe palamudu dikmesi konusunda karar aldı.


İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararda konuyla ilgili olarak şunlar belirtildi:
"Ülkemiz ve ilimiz orman değerlerine katkı sağlamak, öğrencileri ve personelimizi ağaçlandırma konusunda bilinçlendirerek yeşil kuşak çalışmalarına destek olmak; Üniversitemiz çevresinin daha yeşil ve ağaç bakımından zengin olmasını sağlamak amacıyla her yıl 2 milyon meşe palamudu dikimi yapılması planlanmaktadır. Bunun hayata geçirilebilmesi amacıyla Senatomuz tarafından aşağıdaki karar alınmıştır:
Üniversitemizdeki akademisyen ve idari görevlilerin yanı sıra, kayıt yaptıran her öğrencinin üniversitemizdeki eğitim-öğretim hayatı boyunca en az 100 meşe palamudu dikmesi sağlanarak, karşılığında İnönü Üniversitesi Yeşil Kuşak Sertifikası verilecektir. Bu sertifika öğrencinin mezuniyet sonrası diploma ya da geçici mezuniyet belgesinin verilmesi sırasında zorunlu istenilecek belgeler arasında yer alacaktır."

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 14:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?