3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hibe için 3 milyon TL'lik proje

Malatya'nın Kale İlçesi Kaymakamı Osman Bilgin, ilçenin turizm açısından gelişmesi ve su spor merkezleri kurulması konusunda Avrupa Birliği (AB) hibe projesinden yararlanmak için 3 milyon 200 bin TL'lik proje sunduklarını söyledi.

Basın mensuplarına ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Kale İlçesi Kaymakamı Osman Bilgin,  "Karakaya Baraj Gölü sahilinde bulunan Kale ilçemiz su sporları bakımından en ideal yerleşim yerlerinden biridir. İlçenin gelişmeye müsait bir yerde bulunması doğuyu batıya bağlayan ana karayolu üzerinde olması ilçemize büyük önem kazandırmaktadır. Çevre illerimizde de su sporları merkezinin bulunmaması sadece ilimiz değil bölgemiz içinde önemli bir eksikliktir. Kale ilçesinde yapılması planlanan su sporları merkezi ve sosyal tesisler alanı ile ilimiz ve ilçemizin su sporları ve sosyal yönden gelişmesi planlanmış olup, belediyeye ait Karatepe mevkiinde bulunan arazi Köylere Hizmet Götürme Birliğince satın alınarak projenin yapımına başlanılmıştır" dedi.
Su sporları merkezinin bir kısmının ihale edildiğini anlatan Kale Kaymakamı Osman Bilgin, "Su sporları merkezi yüzer sistemler kısmı 245 bin TL artı KDV'ye ihale edilmiştir. Genel müdürlükten 700 bin TL İl Özel İdaresinden misafirhane yapımı için 400 bin TL ödenek talep edilmiştir. Ayrıca IPA kapsamında Avrupa Birliğine 3 milyon 200 bin Euro'luk proje hazırlanarak sunulmuştur. Ayrıca; su sporları merkezinin yapılacağı alanda işadamları ile bağlantı kurularak her bir kişiye 500 metrekare arsa verilerek buralara yazlık ev yapmaları sağlanmaktadır. Şuanda 5 işadamımız ile anlaşma sağlanmıştır, iş adamlarımızdan 5 kişi aynı zamanda jet ski, sürat teknesi alımı yapacaklardır. Çalışmalara büyük bir titizlikle devam edilmektedir" şeklinde konuştu.
Su sporları merkezine yapılacak olan projeleri anlatan Kaymakam Bilgin şunları söyledi:
"Yapılacak projede yüzer tekne marinası, jet platformu, çok amaçlı iskele, kano çıkış platformu ve yarı olimpik açık yüzme havuzu, yüzen ev, sahilde kafeterya, kayıkhane ve soyunma odaları yapılarak bölgeye su sporları ve turizm bakımından canlılık getirilecektir. İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile ortak proje çalışması yapılmakta ve ilçemize su sporları ile turizm ve su ürünleri ile ilgili yüksekokul kurulması çalışmaları devam etmekte ve ayrıca yapılacak olan su sporları merkezi ve sosyal tesisler alanın en büyük kullanıcısı üniversitemiz olacaktır. Şu anda su sporları projesi için çalışmalara başlanılmış, 1.2 kilometre uzunluğunda 12 metre genişliğinde yol açılmış ayrıca su sporları merkezinin yapılacağı arazinin yol ve benzeri altyapı çalışmaları tamamlanmak üzerededir."

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 19:04:39
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 16:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?