4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Hıdrellez Malatya'da kutlandı

Halk arasında yaz günlerinin başlangıcı olarak kabul edilen "Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı" Malatya'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kernek Aile Çay Bahçesi'nde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Hıdırellez gecesinde vatandaşlar dilek diledi. Kimi yazdığı dilek kağıdını kimi de dua okuduğu buğday tanelerini suya attı. Bahtlarının açılması için kızlar gül dallarının altına buğday taneleri bırakırken, ÖSS ve OKS sınavlarını kazanmak isteyen gençler de dua etti.

Düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı İnce Sezer Becel, Hıdırellezin güzel bir gelenek olduğunu belirterek, "Bayram coşkusuyla kutlanan bu günde bizlerde dilek diledik. İlk defa mercimek ve nohut ile dilek dilendiğini burada gördüm. Ben de kardeşliğin, birlik ve beraberliğin gelişmesi için dilek diledim. Biliyorsunuz ülkemizin Güneydoğusunda terör örgütüne karşı verilen bir mücadele var. İçimizi yakan şehit cenazelerinin son bulmasını, kardeşliğin ve barışın olmasını diledim" dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay ise Hıdırellezin kültürümüzün en önemli bir parçası haline geldiğini kaydederek, "Tüm dünyada ve ülkemizde kardeşlik ve barışın hakim olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Hıdırellezi kutlamaya gelen vatandaşlara Bodo dondurmaları tarafından dondurma ikramı yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?