3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hırsızlık patladı!

Malatya'da son günlerde hırsızlık olayları artarken, bir kadının çantasını kapkaç usulüyle çaldığı iddia edilen bir kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Cemal Gürsel Mahallesi İsmetpaşa Caddesi 2. Sokak üzerinde meydana gelen olayda, H.E. (64) isimli kadın sokakta yürürken, yanına yaklaşan B.B.(15) kol çantasını kaparak kaçmak istedi. Vatandaşlarca kovalamaca sonucu yakalanan ve polise teslim edilen B.B., yanında arkadaşı A.B.'nin de (14) olduğunu söyledi.

Adliyeye çıkarılan B.B. tutuklanırken, polis A.B.'yi arıyor.

Bu arada, Fırat Mahallesi İndere Caddesi'nde ise H.S. (57), polise başvurarak, eşi ile birlikte evden çıktığını, döndüklerinde, eve hırsız girdiğini fark ettiğini bildirdi. Kapının kilit göbeğini zorlayarak açan hırsızların 2 bin TL para, 2 adet halı, 4 bin liralık çeyiz, 1 dizüstü bilgisayar, 1 dijital fotoğraf makinesi ile kızına ait bin 200 TL tutarında altın bilekliği çaldıkları bildirildi. Polis hırsızlık olayıyla ilgili araştırma başlattı.

Kernek Mahallesi'nde de, H.Ö.'ye (59) ait eve öğleden sonra giren hırsız ya da hırsızlarca 2 yüzük, 1 kolye, 1 altın çerçeveli nazar boncuğu kalındı.

İpek Caddesi'nde ise R.K.'ya (50) ait işyerinden 35 TL para, 20 tane de çikolata çalındı.

Diğer yandan Arapgir ilçesi Berenge Mahallesi'nde de, S.Ö.'ye (73) ait işyerinden 365 TL para çalan hırsızın belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

Öte yandan, bir ihbarı değerlendiren polis, Bostanbaşı Mahallesi'nde A.G.'ye (59) ait bahçede 170 adet CD, 1 DVD player, 1 el feneri, 1 su ısıtıcısı, 1 traş makinesi, 1 elektrik ısıtıcısı, 1 koli bantlama makinesi, 1 elbise fırçası, 3 makine deterjanı, 1 bakır kazan, 18 bakır tepsi, 1 bakır kazan buldu. Bu eşyaların çalıntı olabileceği değerlendirilirken, bahçe sahibi bulunan malzemelerin kendisine ait olmadığını söyledi.

Olaylarla ilgili tahkikat sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 11:07:01
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 14:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?