4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Hisarcıklıoğluna Ergenekon tepkisi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Vekili Basri Yaşar, 'Ergenekon' operasyonu konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun kastını aşan ifadede bulunduğunu belirterek, "Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

MTSO Meclisi Temmuz ayı toplantısını Odanın salonunda yaptı. Meclis Başkanı Sami Payza'nın başkanlığında yapılan toplantıda, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un Pakistan'da olması nedeniyle Oda faaliyetleri Başkan Vekili Basri Yaşar tarafından anlatıldı.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni arazi tahsisi yapılmasından dolayı çok önemli bir engelin aşıldığını belirten Yaşar, bu konuda Vali Halil İbrahim Daşöz ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın büyük destekler verdiğini ifade etti.
Güncel konulardan Ergenekon ile ilgili açıklamalarda bulunan MTSO Başkan Vekili Basri Yaşar, Ergenekon'da şok denebilecek iddiaların bulunduğunu belirterek, "TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ümit ederiz ki, bir kastını aşan bir ifadeyle, şunu söylemiştir. 'Bu bir darbe yargılamasıdır.' Biz bu TOBB birliklerinin bir birimi olarak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu ifadeyi kabul etmiyoruz, reddediyoruz Ümit ediyoruz ki, Sayın Hisarcıklıoğlu da bunu kastını aşan bir ifade olarak söylemiş olsun.

Doğrusu bunu kendisinden beklemediğimiz için, biz bunları söylemiş olduk" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?