3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Hizbullah opeasyonu: 16 gözaltı

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yasa dışı terör örgütü Hizbullah'a yönelik yapılan geniş çaplı operasyon sonucunda toplam 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerince başlayan ve yaklaşık 6 saat süren operasyon sonucunda 1'i bayan olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında kısa adı İHYA-DER olan İHYA Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Malatya Şube Başkanı Mahmut Y.'nin de Muş ilinde gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan bayanın ise Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı olan İsmihan A. olduğu öğrenildi.

Operasyonun İHYA-DER'in Malatya ve Elazığ illerindeki üyelerine yönelik yapıldığı ileri sürülürken, operasyon kapsamında Malatya'da gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının isimleri şu şekilde; Erkut Ö., Sebih S., Ali S., Hayretin T., İlker D., Şahin A., Mehmet Ç., Nihat S., Mehmet G., Kemal B., Nurettin A. ve İsmihan A.

Bu arada, operasyon kapsamında hakkında işlem yapıldığı öğrenilen B.K. adlı şahsın ise yolsuzluk operasyonunda 1 ay önce tutuklanarak cezaevine konulduğu kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 14:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?