4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Hızlı okuma tekniği semineri

Malatya İnönü Üniversitesi'nde "Hipnotik hızlı okuma ve konsantrasyon" konulu seminer başladı.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda bugün başlayan ve üç gün sürecek olan semineri Eğitim Uzmanı Adil Maviş veriyor. İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Tarafı'ndan düzenlenen seminerde, günlük hayatta insanların yaşadıkları bir çok sıkıntı olduğunu, bu sıkıntılarla beraber da olumsuz sonuçların ortaya çıktığına değinen Maviş, üç gün sürtecek bu seminerle hedefin bu sıkıntıları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Daha önceden seminere katılanların görüşlerini de alan Maviş, öğrencilerin bize önerdiğiniz şapkayla ders çalışma yöntemi çok faydalı oldu sözleriyle karşılaştı. İnsanların çözüme kavuşmalarında en önemli etkenin istemelerine bağlı olduğunu belirten Maviş, "Bilinçli olarak yaptığımız her şey hayatımızı zorlaştırır. Bir işi yaparken o işi canınızın istemesi gerekir. Eğer canınız isterse başarılı olursunuz" dedi.

Örneğin ders çalışma konusunda, dersin başına oturulduğu andan itibaren bir isteksizliğin olduğuna dikkat çeken Maviş, "Dersin başından kalktığınızda sorun yokturdur, ancak tekrar dersin başına oturduğunuz da yeniden kafanızdan bir çok şey geçer, eğer ki ders çalışmayı canınız istiyorsa ders çalışabilirsiniz" şeklinde konuştu.
Maviş, daha sonra salonu dolduran öğretim görevlileri ve öğrencileri hipnoz yöntemiyle günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıdan kurtulmalarına yönelik uygulamalar yaptırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 18:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mavi IP: 88.228.76.xxx Tarih : 24.02.2008 17:12:43

lütfen bazı kelimleri günlük hayatımızdaki kullanımı(gerçi günlük kullanımıda yanlış) ve yazı dilindeki kullanımına dikkat edersek daha iyi olcağı görüşündeyim haberde yer alan yokturdur kelimesi gibi... "Dersin başından kalktığınızda sorun yokturdur"