4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Horata Şenlikleri 16 Ağustos'ta

Malatya'da Konak Belde Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Horata Şenlikleri bu yıl 16-17 Ağustos'ta yapılacak.

Şenlikler kapsamında bir basın açıklaması yapan Konak Belde Belediye Başkanı Kadir Mutlu, şenlikte; yarışmalar, konserler ve güreş müsabakaların düzenleneceğini belirterek, "Malatya Belediyesine bağlanmamız nedeniyle bu yıl şenliklerin sonuncusunu yapıyor olabiliriz. Ancak ben, Konak Kasabası Geliştirme Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (KONAK-DER) şenlikleri devam ettireceğinden eminim. KONAK-DER bu şenliklerin finansmanını karşılıyor. Çünkü, Belediyemizin böyle bir ekonomik gücü yok" dedi.

KONAK-DER Başkanı İbrahim Turan ise şenliklerin insanları bir araya getirmede etkili olduğunu kaydederek, "6 senedir derneğimiz insanları bir araya getiriyor. Böylece, kasabanın içe kapanıklılığını dışa karşı çözüyoruz. Öte yandan kasabamıza gelen misafirlerimiz buranın varlığından haberdar oluyor. Kasabamız önceleri pek tanınmazken, şimdi herkes şenlikler sayesinde kasabamızı tanımaya başladı" şeklinde konuştu.

Malatya Güreş İl Temsilcisi Hasan Aslan da şenliklerde güreş sporu başta olmak üzere, spora verilen önemden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 13:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahar aktaş IP: 88.252.151.xxx Tarih : 22.08.2008 17:42:32

senliklerinizi cok begendım.