2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Huzurevinin 102'lik delikanlısı

Malatya'da kendi ifadesiyle 110, nüfus cüzdanına göre ise 102 yaşında görünen Abuzer Ergen, sabahları yumurtayı tereyağı ile kızartarak yediğini söyledi. 

Malatya Huzurevi'nde 12 yıldan beri kalan ve kendisini "Seferlik çocuğu" olarak nitelendiren Abuzer Ergen, esas yaşının 110, yine de 105'ten aşağı olmadığını ifade etti. Kendisini merkeze bağlı Samanköy'den huzurevine geldiğini söyleyen Ergen, "ne iş yapıyordun" sorusunu "Her işi yaptım, elime ne yakıştıysa yaptım. Reçberlik de yaptım" diye cevapladı. 

Eşini 15 yıl önce kaybettiğini ve 7 çocuğunun bulunduğunu ifade eden Abuzer Ergen, çocuklarının ekmek derdine düştüğünü ve kendisini ziyarete gelmediklerini kaydetti. Ergen, "Bundan sonra ölüm gerek, bize ölüm. Toprak çağırıyor, Abuzer Ergen 'Gel buraya, orada hakkın kalmadı' diyor" ifadesini kullandı. 

Sigarayı 10 yıl içtiğini de hatırlatan Ergen, sabahları yumurta ile tereyağını kızartarak yediğini belirterek, dokunmadığını söyledi. Samsun ve Eskişehir'de toplam 33 ay askerlik yaptığını da söyleyen Ergen, dünyaya gelme dönemini 1. Dünya Savaşı'na denk gelmesi nedeniyle seferberlik çocuğu olduğunu kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 14:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?