6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

'Hz. İsa'ya dönüyorum, üzülmeyin'

Malatya katliamında boğazı kesilerek öldürülen Necati Aydın'ın müslümanlıktan hıristilyanlığa geçişini ailesine yazdığı bir mektupla anlattığı ortaya çıktı.

Bir süre önce "Müslüman" olan dinini "Hıristiyan" olarak değiştiren Necati Aydın'ın bu durumu annesine, babasına ve kardeşlerine yazdığı bir mektupla açıkladı.

Mektubuna "İsa Mesih'in yüce adıyla" diye başlayan Aydın'ın ailesine neden Hıristiyanlığı seçtiğini ve onlardan neden ayrılmak zorunda olduğunu ayrıntısıyla anlattı. Dinini değiştirmesiyle ilgili olarak kimseyi suçlamamalarını isteyen Necati Aydın, "Ben ait olduğum yere dönüyorum. Yani İsa'ya. O'nun topluluğuna. Hiç üzülmeyin, kendinizi de mahvetmeyin" diye yazdı.

Necati Aydın, ailesine yazdığı mektubunu başladığı gibi, yine "İsa Mesih"ten bahsederek bitirdi.

Ağabey Melik Aydın, kardeşini iyi bir Müslüman olması için Kur-an Kursu'na gönderdiklerini belirterek, "Ancak iyi bir Müslüman olmak yerine o Hıristiyan olmayı seçti" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 13:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin metin IP: 85.98.241.xxx Tarih : 21.04.2007 20:22:56
burası çiftlik değil müslüman bir ülke para karşılığı dinini değiştirip aynı teklifi başkalrına yapıp hayatta kalmak için yedi canlı olmak gerekir