4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İçme suyunda kaçak çalışmaları

Malatya'da kullanımı ve dağıtımında sıkıntıların yaşandığı içme suyu konusunda başlatılan çalışmalar devam ediyor.


İçme suyunun dağıtımı konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü nedeniyle başlatılan çalışmalar kapsamında, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında yapılan toplantıya, Malatya Belediyesi'nden içme suyu alan ilçe ve belde belediye başkanları katıldılar.
Belediye Başkanı Cemal Akın toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, "İmzalanan mutabakat zaptı konusunda çalışmalar devam ediyor. Bazı beldelerimizde halen su sıkıntısı devam ediyor. Biz, şu anda kaçakları kapatıyoruz ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Kanalizasyon su şebekesinde meydana getirilen tahribatlarda tamir ediliyor. 3 yıldan beri belediyemiz MASKİ Müdürlüğü, kanalizasyon şebekesini kırılarak suyun alınıp, bahçe sulanmasında kullanılması konusunda ilgili birimlere suç duyurusunda bulunmuştur. Ancak, bu güne kadar her hangi bir sebepten dolayı gerekli işlemler yapılamadığı için önlenememişti" şeklinde konuştu.
Yaz aylarında yaşanan sıkıntıların en büyük nedeninin içme suyunun çalınarak, sulama amaçlı olarak kullanılması olduğunu kaydeden Akın, “Diğer belediyeler tespit ettikleri kaçak su kullananların listesini bize verdikleri takdirde biz gerekli işlemleri yapıyoruz ve yapacağız. Sıkıntıları dayanışma içerisinde atlatacağız. Ancak bazı tedbirleri de geliştirmemiz lazım. Biz bundan sonra yapılan apartmanlarda mutlaka su depolarını mecburi tutacağız. Bundan önce yapılmış olan apartman dairelerine de su depolarının konulmasını sağlayacağız. Okullar gibi toplu yaşanılan merkezlere su deposu ve hidroforların konulmasını temin ettikten sonra, bu sıkıntıların daha aza ineceğine ben inanıyorum. Şu anda MASKİ Müdürümüz Halkalı Gümrüğü'nde büyük debi ölçerleri getirmek için bekliyor. Biz daha önce belediye başkanlarımıza, suların ayrıldığı noktalara debi ölçer koyalım dediğimizde, belediye başkanlarımız çoğunlukla bu uygulamayı kabul etmediler, benimsemediler. Ancak mutabakat zaptından sonra, su debilerinin konulmasını da sağlamış olursak, belediyeler kendi içlerinde kayıp ve kaçaklarla ilgilenecekler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 20:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?